Minkštas meduolis

Keletą metų iš eilės kepę kalnus imbierinių sausainių, po to išbandę meistrauti imbierines dėžutes, pernai nusprendėme šiek tiek atsipūsti tuo klausimu. Netyčia surado mane pyrago-meduolio receptas (tikrai nežinau kieno jis, kiek kartų keistas ar papildytas – vienoj grupėj, vienam pokalbyje kažkas pasidalino. Pasidėjau tą receptą ir dar kurį laiką jis pagulėjo kompiuteryje, kol išbandžiau), tai ir pabandžiau vieną advento vakarą kartu su vaikais užmaišyti tešlą. Iškepėme greitai, suvalgėme dar greičiau. Toks minkštas ir lengvas, kad tik op op ir jau pirštukus laižom.

Vaikai labai džiaugėsi, kad galėjo kiekvieną gabalėlį patys dekoruoti kaip tinkami. Aš vaikams pasireikšti duodu su cukraus glajaus pieštukais (Dr. Oetker). Jų būna keturių spalvų rinkinukai (tikrai Maximose, taip pat mačiau Prismoje).

Tešlai reikia:

  • 250 g miltų,
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1 v. šaukšto kakavos,
  • žiupsnelio druskos,
  • 115 g kambario temp. sviesto,
  • 100 g cukraus,
  • 2 kiaušinių,
  • 1–2 puodelių pieno,
  • 1 puodelio medaus,
  • 2 arb. šaukštelio meduolių prieskonių mišinio (aš dedu daugiau, nes vyras mėgsta stipresnį skonį).
picmonkey-collage
Su vaikais: meduolis didelis, meduoliukai maži

Miltus sumaišyti su druska, kakava, kepimo milteliais. Sviestą išsukti su meduolių prieskonių mišiniu, medumi ir cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius, pakaitomis suberti birų mišinį ir supilti pieną. Užmaišyti vientisą tešlą ir supilti į kepimo formą arba formeles, kepti įkaitintoje orkaitėje 180°C, kol tikrinant pagaliuku jis bus sausas.

Atvėsusį meduolį galima supjaustyti kvadratėliais, pabarstyti cukraus pudra.

Sušveitę didįjį meduolį nusprendėme, kad reikia išbandyti tą pačią tešlą mažiems meduoliukams. Kepti juos reikia trumpiau. Po to didžiojo nebekepėm, nes vaikai vis prašė ir prašė mažų meškučių. Viską darėm kartu: maišėm tešlą, pilstėm į kepimo formą, dekoravom, o po to dar kartu ir pakavom dovanoms. Dabar Jums linkime išbandyti ir pasakyti – skanu juk, tiesa? 🙂

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s