Namuose pagaminti šokoladiniai saldainiai

Mano mama Kalėdoms visuomet gamina triufelius. Jų recepto aš nežinau, nes visad saldainių prisivalgom pas ją 🙂

IMG_2574
Su vaikais: pirmasis bandymas

O mes kartais pasmaližiaujam patys pasigaminę šokoladinių saldainių su norimais įdarais. Prieš pabandydama nerimavau, kad tai daug darbo ir meistriškumo reikalaujantis procesas. Prisipažinsiu, lydyti šokoladą ne visad pavyksta taip, kaip norėtųsi. Taip pat, kuo dažniau užsiimama tokia veikla, tuo dailesni saldainiai gaunasi.
SVARBU, kad visi indai ir įrankiai šokolado lydymui būtų sausut sausutėliai, jei patenka lašas vandens, šokoladas sušoka į gumuliukus. 

IMG_2565
Su vaikais: trisluoksniai gardumėliai

Bet užbėgau už akių. Prieš lydant šokoladą reikėtų pasiruošti įdarus, kurių norite, saldainiams. Mes naudojam smulkintus džiovintus vaisius ir uogas, riešutus, kokoso drožles sumaišytas su kondensuotu pienu. 
Patį šokoladą, kai jau išlydom, gardinam tarkuota apelsino žievele (labai tinka su baltuoju šokoladu), mėgstantiems aštriai galima įberti smulkintų čili pipiriukų (ypatingai skonis atsiskleidžia karčiajame šokolade). 

IMG_2566
Su vaikais: begemotukas, kuris prarijo riešutą

Reikia: karčiojo, pieninio ir baltojo šokolado, ingredientų įdarui (riešutai, džiovinti vaisiai, uogos, tarkuota apelsino žievelė ir t.t.)
Procesas: susmulkinam įdarui pasirinktus ingredientus. Čia labai pasitarnauti gali vaikai. Ir smulkinti, ir sumaišyti jie gali ir dažniausiai labai nori. Tada pasiruošiam vandens vonelę šokolado lydymui ir formeles saldainiams. Mes naudojom silikonines formeles, nes iš jų lengviausia išimti gaminį, o taip pat yra įvairių formų ir figūrėlių. Taip pat tinka ir ledukams ar nedideliems kepiniams skirtos formelės. 

Kai šokoladas išlydytas, liejame į formeles dalį šokolado, dedame įdarą ir uždarome jį kitu šokolado sluoksniu ar sluoksniais. Atvėsiname, dedame trumpam į šaldytuvą, kad būtų lengviau išimti, po to galime pakuoti ir dovanoti arba skanauti patys. 

IMG_2771
Su vaikais: va kiek prigaminom

Pas mus liko nemažai šokolado po saldainių gamybos. Tada jį panaudojom daug paprasčiau: ant kepimo popieriaus užtepėm plonytį sluoksnį šokolado ir apibarstėm riešutais ir džiovintais vaisiais. Kai šokoladas atvėsta, jį galima sulaužyti norimo dydžio gabalėliais-šukėmis (šį darbą vaikai irgi labai mėgsta!) ir vaišintis. 

IMG_2793
Su vaikais: šokolado plokštelės

Saldžių ir spalvingų švenčių!


We love to make some sweets by our own. These are very simple to make. But this process has and one not very fun part. I am not very fond of melting the chocolate 😉 

Still, the sweets are worth it. You will need black, milk and white chocolate, dried fruits, nuts, etc. We make filling also with coconut and condensed milk. Sometimes we put some chili into the black chocolate or some grated orange peel into the white chocolate. 

Process: when the dried fruits are fine-cutted you can mix it with nuts and melt the chocolate. Then prepare the molds for sweets and pour some chocolate, put the filling and pour chocolate on the top. After sweets cool, put them into the fridge for some minutes and then you can take them out of the molds. 

There where some leftovers after sweets making process. So we pour spread the chocolate onto the baking paper and pour the dried fruits and nuts. After everything cool cut the chocolate and you will have nice chocolate chips.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s